Nationalmuseum

När Nationalmuseum renoverades byggde Gert Wingård ett annex till det anrika museet. Byggnaden är brutal, helt utan fönster, och med portar som vetter ut mot kajen. Betongen är gjuten i ett flätat mönster som återfinns i hisstrumman på Nationalmuseum. 

Filmhuset

Vissa älskar Filmhusets betongbunker arkitektur, andra hatar den. Försvarshögkvarteret precis intill ville till exempel inte godkänna arkitekten Peter Celsings ritning med ett fönster mot deras kontor. Som hämnd skapade Celsing ett gigantiskt stirrande öga riktat på Försvarsmaktens kontor. Och så länge huset står stirrar ögat vidare.

Jonas Ingerstedt
F 1961

Jonas har jobbat som fotograf sedan tidigt 80-tal och var med och startade upp Nöjesguiden. Efter många år som mode- och reklamfotograf var tiden inne att fokusera mer på inredning och arkitektur. Jonas gillar att hitta detaljer och vinklar i byggnader, gärna betong, som han sedan ¨porträtterar¨.  Jonas färdigställer just nu ett konstprojekt där han porträtterat kulturcentret Barbican i London. Se fler av fotografens bilder här.